Budowanie silnej marki na rynku mody to wyzwanie. Z chęcią Ci w nim pomogę!

Przeczytaj artykuły i zdobądź wiedzę Zobacz moje portfolio

Tarta z brzoskwiniami

Tarta z brzoskwiniami

Pierwszy wpis na nowym adresie bloga 🙂 www.babeczkinawybiegu.pl jest prosto i bardziej profesjonalnie. A na dziś mam dla Was przepis na tartę. Skorzystałam z receptury z wrześniowego numeru „Twojego Stylu” na tartę dyniową, ale lekko ją zmodyfikowałam.
składniki
250g mąki krupczatki
2 łyżeczki cukru pudru
2 żółtka
100g masła
2 łyżki śmietany
700ml mleka
6 łyżeczek cukru
2 opakowania budyniu waniliowego
2 brzoskiwnie
kilka malin
Przygotowanie
Zagniatamy ciasto z mąki, żółtek, masła, cukru pudru i śmietany. Owijamy je w folię i wkładamy do lodówki (w przepisie było na 1,5 godziny i bez śmietany) na 45 minut. W międzyczasie przygotowujemy budyń. Myjemy i kroimy brzoskwinie. Ciasto wyjmujemy z lodówki i wałkujemy, przenosimy na posmarowaną masłem i obsypaną mąką formę do tarty, nakłuwamy widelcem i na wierzch na papier do pieczenia wysypujemy groch albo fasolę dla obciążenia. W ten sposób pieczemy w nagrzanym do 160 stopni piekarniku przez 15 min. Po upływie tego czasu zabieramy papier z grochem/fasolą i pieczemy tartę jeszcze 10-15min. (zależy od piekarnika). Jak ciasto wystygnie to nakładamy budyń i owoce. Gotowe!

komentarzy 10

Odpowiedź