Budowanie silnej marki na rynku mody to wyzwanie. Z ch臋ci膮 Ci w nim pomog臋!

Przeczytaj artyku艂y i zdob膮d藕 wiedz臋 Zobacz moje portfolio

Tarta z brzoskwiniami

Tarta z brzoskwiniami

Pierwszy wpis na nowym adresie bloga 馃檪 www.babeczkinawybiegu.pl jest prosto i bardziej profesjonalnie. A na dzi艣 mam dla Was przepis na tart臋. Skorzysta艂am z receptury z wrze艣niowego numeru “Twojego Stylu” na tart臋 dyniow膮, ale lekko j膮 zmodyfikowa艂am.
sk艂adniki
250g m膮ki krupczatki
2 艂y偶eczki cukru pudru
2 偶贸艂tka
100g mas艂a
2 艂y偶ki 艣mietany
700ml mleka
6 艂y偶eczek cukru
2 opakowania budyniu waniliowego
2 brzoskiwnie
kilka malin
Przygotowanie
Zagniatamy ciasto z m膮ki, 偶贸艂tek, mas艂a, cukru pudru i 艣mietany. Owijamy je w foli臋 i wk艂adamy do lod贸wki (w przepisie by艂o na 1,5 godziny i bez 艣mietany) na 45 minut. W mi臋dzyczasie przygotowujemy budy艅. Myjemy i kroimy brzoskwinie. Ciasto wyjmujemy z lod贸wki i wa艂kujemy, przenosimy na posmarowan膮 mas艂em i obsypan膮 m膮k膮 form臋 do tarty, nak艂uwamy widelcem i na wierzch na papier do pieczenia wysypujemy groch albo fasol臋 dla obci膮偶enia. W ten spos贸b pieczemy w nagrzanym do 160 stopni piekarniku przez 15 min. Po up艂ywie tego czasu zabieramy papier z grochem/fasol膮 i pieczemy tart臋 jeszcze 10-15min. (zale偶y od piekarnika). Jak ciasto wystygnie to nak艂adamy budy艅 i owoce. Gotowe!

komentarzy 10

Odpowied藕