Budowanie silnej marki na rynku mody to wyzwanie. Z chęcią Ci w nim pomogę!

Przeczytaj artykuły i zdobądź wiedzę Zobacz moje portfolio

Świąteczne babeczki

Świąteczne babeczki

Przygotowanie
Tradycyjnie i prosto jak to mam w zwyczaju. Roztapiamy margarynę i zostawiamy do ostygnięcia. Przesypujemy mąkę (można dodać proszku do pieczenia). Ubijamy jajka z cukrem. Wlewamy tam margarynę, mieszamy. Do mąki dodajemy albo gotową przyprawę korzenną, albo nasz własny miks – np. cynamon i goździki. Powoli sypiemy mąkę do płynnych składników. Dodajemy mleko. Aby uzyskać czerwony kolor babeczek użyłam barwnika spożywczego Dr Oetkera, ale niestety kolor oczekiwany nie wyszedł. Mimo, że zgodnie z instrukcją, chcąc uzyskać inny odcień czerwieni niż malinowoczerwony, dodałam barwnik żółty.  Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy jakieś 15 minut. Masa jest bardzo prosta – tylko serek mascarpone i barwnik zielony. Wydrążam otwory taki specjalnym “ustrojstwem” z Tchibo i wypełniam kremem. Dekoracja dowolna! Te dodatki kupiłam w Empiku.

Smacznego!

komentarzy 20

Odpowiedź