Budowanie silnej marki na rynku mody to wyzwanie. Z chęcią Ci w nim pomogę!

Przeczytaj artykuły i zdobądź wiedzę Zobacz moje portfolio

Makaronizmy

Makaronizmy

Makaronizmy jak wiecie to łączenie dwóch językowych systemów w obrębie jednego zdania. Alee nie o tym będzie. A o makaronach! Dziś prosty przepis na obiadek.

Składniki
makaron muszle
szpinak
ser feta (lub inny typu greckiego)
śmietana 12%
grzyby
cebula
papryka konserwowa
ogórki kiszone
pomidory
przyprawy
na sos:
śmietana 12%
ulubione sery
orzechy włoskie
Przygotowanie
Jak zwykle prosto i na temat. Makaron trochę podgotowujemy. Smażymy grzyby i szpinak osobno. Do gotowego szpinaku dodajemy część śmietany i sera feta, mieszamy, doprawiamy. Do grzybów dorzucamy pokrojone drobno pozostałe warzywa. I podobnie jak wcześniej trochę śmietany i sera. Podgotowany makaron wyjmujemy z wody i zostawiamy na chwilę do ostygnięcia (żeby swoich pięknych zadbanych dłoni nie poparzyć przypadkiem!). Następnie faszerujemy – jedne masą szpinakową, a drugie warzywną. Te warzywne posypujemy na koniec startym żółtym serem. Układamy w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym i zapiekamy przez jakieś 10-15 minut w 180 stopniach. 
W międzyczasie robimy sos. Czyli wyżej wymienione składniki podgrzewamy, na końcu dosypujemy orzechy. 
Delicje!

komentarzy 14

  • zafrina
    12 lat ago

    Wygląda niezwykle smakowicie:) na pewno spróbuję, bo wprost ubóstwiam szpinak:D

  • Kado
    12 lat ago

    ale smakowicie wygląda :3

  • anka slomka
    12 lat ago

    Koniecznie do wyprobowania! Uwielbiam makaron w kazdej konfiguracji, a juz ze szpinakiem….pycha! Pozdrawiam. Anka

  • nieuporządkowana
    12 lat ago

    Ależ ten makaron wspaniale wygląda! I do tego szpinak… Chyba zrezygnuję z naleśników na jutrzejszy obiad 🙂

  • Adam Kwiatkowski
    12 lat ago

    Znakomicie wygląda 🙂 Aż muszę kiedyś spróbować 🙂

  • I love it...
    12 lat ago

    oj… slinka cieknie… :PPPPPP mm….

    chyba w nastepny weekend sie skusze …

    Zapraszam do komentowania http://iloveitblog.blogspot.com/

  • Viola
    12 lat ago

    mmmmm <3

  • Cleo.
    12 lat ago

    Makaronik, szpinak….yummmyy – uwielbiam.
    Wiesz, mogłabyś zostać moja kuchareczką 🙂

  • fashionhymn
    12 lat ago

    Dasz wiarę, że nigdy w życiu nie jadłam szpinaku? Ale ta potrawa wygląda tak smakowicie, że chyba w końcu się skuszę 🙂

  • pyzoletka
    12 lat ago

    Że też nie trafiłam na ten przepis dwie godziny temu, zanim udało mi się spalić gotujący się ryż i zadymić pół domu…^^ Wygląda naprawdę obiecująco, a szpinak uwielbiam w każdej postaci:) Pozdrawiam ciepło i zapraszam na drugiego posta u mnie, na pyzoletce;)

  • Natalia
    12 lat ago

    Mniaaaami ; o

  • Alessanne
    12 lat ago

    Wygląda przepysznie. Może wykorzystam przepis 🙂

  • bambi harpagan
    12 lat ago

    mmmmmmmmmm wyglądaja cudnie

  • Rykoszetka
    12 lat ago

    A ja ją dorwałam na wyprzedażach w stradivariusie! Ale prawdę mówiąc, nigdy wcześniej też jej nie widziałam 🙁 I to już w sumie z półtora miesiąca temu było 😉

Odpowiedź