Budowanie silnej marki na rynku mody to wyzwanie. Z chęcią Ci w nim pomogę!

Przeczytaj artykuły i zdobądź wiedzę Zobacz moje portfolio

Dlaczego nie mogłabym wydać książki kucharskiej?

Dlaczego nie mogłabym wydać książki kucharskiej?

Dlatego, że mogłabym pisać o kuchni, jedzeniu, ba! Nawet okrasić to wszystko zachęcającymi fotografiami. Jednak zapamiętanie przeze mnie użytych proporcji czy wszystkich składników to duże wyzwanie. Choć jak wiecie, staram się jemu sprostać za każdym razem, kiedy dodaję przepis na bloga. Dziś przychodzę z babeczkami z malinami i mango (która to odmiana mango, zdążyłam już zapomnieć, ale to taka, która smakuje najmniej jak mydło). Zapraszam!

Składniki:
garść malin
pół mango
borówki do dekoracji
kilka łyżek dżemu truskawkowego
serek mascarpone – 1 opakowanie
herbatniki do dekoracji
tabliczka czekolady gorzkiej
3 jajka
1 łyżka kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 i 3/4 szklanki mąki
niepełna szklanka cukru
1/3 szklanki oleju
kilka łyżek mleka
Przygotowanie
Nagrzewamy piekarnik do jakichś 160 stopni. Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy olej, mleko oraz przesiane wcześniej produkty sypkie. Czekoladę siekamy na małe kawałki i łączymy z masą. Dodajemy pokrojone w kawałki mango. Gotowe ciasto nakładamy do papilotek i pieczemy 12-15 minut. 
W międzyczasie do mascarpone dodajemy dżem. Gdy babeczki wystygną, dekorujemy je kremem, owocami i herbatnikami. Podajemy z kawą, herbatą, lemoniadą lub koktajlem. Najlepiej w pięknych okolicznościach ogrodowej przyrody lub pikniku w parku! 

komentarzy 19

  • Ana looka
    4 lata ago

    aż przyszła mi ochota!!! kto wie, może zrobię w weekend 🙂

  • Anka Slomka
    4 lata ago

    A ja wlasnie sadze, ze Twoja ksiazka kucharska bylaby swietna – jako inspiracja dla kuchni ludzi z poczuciem humoru:):) Sama chetnie bym ja sama kupila, bo lubie eksperymenty w kuchni a skladniki zawsze odmierzam "na oko" 😉
    Pozdrawiam!! Anka

    • Kasia Kwiecień
      4 lata ago

      Dzięki!!! To bardzo miłe!
      Najlepiej odmierzać na oko, zawsze to jakaś niespodzianka!

  • O jakie piękne zdjęcia! Idealne do książki kucharskiej 😉

    Och, podziel się chociaż procentem ochoty do pichcenia, ja uciekam z kuchni gdzie pieprz rośnie. Nie cierpię gotować (upiec coś czasami – raz na kilka lat – mogę, a najlepsze są ciasta bez pieczenia! ;)) Jak ja bym chciała to polubić :/

    • Kasia Kwiecień
      4 lata ago

      Dziękuję bardzo! Starałam się 😀

      Ja bardzo lubię działać w kuchni, to daje dużo frajdy! I niesamowicie odpręża!
      Pozdrawiam 🙂

  • Wiolka-blog
    4 lata ago

    O mniam, pysznosci 😉

    Wiolka-blog KLIK

  • Mmm.. wygląda apetycznie! 🙂

  • Maria P Cleo
    4 lata ago

    Ojtam, ojtam…Ja chetnie bym taką Twoją własną książkę kupiła ;))))) Sama najczęściej robie coś na tzw. oko ;)))
    A babeczki….ahhh…coż ja bede mówić, przecież wiesz :))

  • Muszu Musz
    4 lata ago

    Wygląda smacznie 🙂
    Pozdrawiam
    http://tendies.blogspot.com/

  • Fashiondoll.pl
    4 lata ago

    ale cudowne!! Mniam mniam!

    Pozdrawiam:*
    Ola

  • Patyska
    4 lata ago

    Wyglądają niesamowicie! zapraszam do siebie. Co powiesz na wspolna obserwacje? patyskaa.blogspot.be

  • Rykoszetka
    4 lata ago

    Od kiedy mango smakuje jak mydło? :O Bardzo fajne połączenie – mango i truskawki. Ja zazwyczaj robię tak, że do babeczek czy ciasta wrzucam… Wszystkie owoce jakie są w domu! Dlatego ostatnio miałam placek jagodowo-brzoskwiniowo-śliwkowy 😉

Odpowiedź