Budowanie silnej marki na rynku mody to wyzwanie. Z chęcią Ci w nim pomogę!

Przeczytaj artykuły i zdobądź wiedzę Zobacz moje portfolio

DOMOWE BURGERY

DOMOWE BURGERY

S K Ł A D N I K I
buły / filety z kurczaka / ser cheddar / sałata rzymska / kiełki / pomidorki koktajlowe / ogórki kiszone / papryka konserwowa / czerwona cebula / awokado
na marynatę:
miód / musztarda / przyprawa śródziemnomorska livity (sól himalajska, pomidory suszone, czosnek, cebula, peperoncino, pieprz czerwony, czarny i biały, lawenda, bazylia, tymianek)
sos czosnkowy:
jogurt naturalny / ząbek czosnku
sos paprykowy Domowe Rarytasy

P R Z Y G O T O W A N I E
Najpierw zakupy! Później przygotowujemy marynatę z miodu, musztardy oraz przypraw. Smarujemy nią kawałki kurczaka. Zostawiamy na jakieś 20 minut. Pomidorki koktajlowe kroimy na połówki, ogórki kiszone (no dobrze, najpierw jeden na spróbowanie) i awokado na plasterki, paprykę konserwową w paseczki, czerwoną cebulę w piórka. Rozgrzewamy patelnię grillową, na której smażymy filety z kurczaka. Rozgniatamy ząbek czosnku i łączymy go z jogurtem. Otwieramy słoik sosu paprykowego Domowych Rarytasów. Kroimy buły na pół. Dół smarujemy sosem czosnkowym, następnie kładziemy kiełki, kurczaka, plastry ogórków i awokado, paprykę, czerwoną cebulę. Do tego trochę sosu paprykowego i ser cheddar na wierzch. Górę buły traktujemy masłem. Pieczemy je osobno, w nagrzanym do 175 stopni piekarniku. Najpierw przez ok. 5 min. „dół” ze składnikami, potem dokładamy „góry” obok. Po uzyskaniu pożądanego stopnia wypieczenia wyjmujemy, nakładamy na cheddar świeży liść sałaty, przykładamy bułą. Gotowe! Dobrze smakuje z sokiem marchewkowym albo domowej roboty kompotem. 

Smacznego!

komentarzy 20

Odpowiedź